T. Malatinský: „Ľudové remeslá a tradície musia patriť k našej krajine“

18.05.2014 Piešťany

(Bratislava – 16.5.2014) – Minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský slávnostne otvoril 6. ročník medzinárodného stretnutia remeselníkov v Piešťanoch. Toto podujatie je úvodom medzinárodného projektu Ľudové umelecké remeslá, nad ktorým rezort hospodárstva prevzal už druhý rok záštitu. Slávnostné otvorenie bolo v sobotu (17. 5. 2014) o 10.30 h na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch.

„Ľudové remeslá neodmysliteľne patrili a verím, že aj naďalej budú patriť k našej krajine. Je však stále ťažšie prilákať k takýmto aktivitám najmä mladých ľudí. Vítam každú príležitosť na spropagovanie tradičných ľudových remesiel. Festival „Medzinárodné ľudové remeslá 2014“ má práve takúto ambíciu“, povedal v tejto súvislosti minister hospodárstva SR T. Malatinský.

Potešujúce je, že toto už tradičné podujatie si postupne získava popularitu. Na základe zvýšeného záujmu návštevníkov sa tento ročník rozširuje a bude sa konať v ďalších dvoch mestách na Slovensku - v Nitre a na Štrbskom Plese. (Pôvodné mestá sú – Piešťany, Hlohovec, Senec, Skalica a Žilina). To svedčí o tom, že ľudové remeslá majú na Slovensku stále veľa priaznivcov. Zároveň je to ocenením práce a elánu organizátorov a samotných vystavovateľov. Veď účastníkmi medzinárodných festivalov ľudových remeselníkov boli umelci nielen zo Slovenska, ale aj Česka, Poľska, Macedónska, Srbska, Slovinska, Maďarska, Bulharska ba dokonca aj z Číny.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR
 

Vyberte región